En liten skattejakt på ettermiddagen

IMG_3331[1]

På let i skogen..

Geocaching er en aktivitet som hele familien kan være med på, og som er enkel og rimelig.Senest i ettermiddag tok jeg med meg guttene på en tur for å lete etter «skatter». Bare det å kalle det skattejakt gjorde dette ekstra spennende.


Det finnes mange såkalte cacher gjemt rundt omkring, og det er forskjellig vanskelighetsgrad ang terreng og størrelser. Geocaching er egentlig ment som en lek med gps-koordinater, men en moderne mobil med innebygget GPS fungerer også fint. Kanskje ikke like nøyaktig, men god nok.
Mobilen forteller om vi er på rett vei og pilen er lett å forstå for alle aldre. Spenningen stiger når avstanden synker, men det er likevel ikke alltid lett å finne det man letter etter.


«Skatten» varierer fra små sylindre med et lite logg ark til større bokser med mye spennende innhold der man kan legge til eller bytte noe.
I tillegg til spennende leting, får man også oppleve steder man kanskje ikke hadde oppsøkt uten jakten.

I kveld var vi å lette rundt de gamle kalkovnene på Nesset ved Levanger. Desverre hadde vi ikke hellet med oss der i kveld, men vi får komme tilbake sener og lete mer. Jeg vet den er der..

IMG_3332[1]

Kalkovnene ved Nesset, Levanger

IMG_3337[1]

Tydelig veldig nært, men likevel vanskelig å finne


For mer info om Geocaching, gå til Geocaching i Norge.

Det finnes cacher som er av høy vanskelighetsgrad, og disse vil jeg ikke anbefale å ta med barna på uten at du evt har sjekket ut forholdene først.

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Diverse og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.