Enkel statistikk om manglende lys

Under en kjøretur i kveld la jeg merke til et lite fennomen, som jeg valgte å gjøre en liten statistikk på.Av en merkelig grunn så jeg at 7 ut av 7 biler som mangler ett frontlys mangler lys på høyre side. Faktisk var det ingen av de bilene jeg så uten lys i kveld som manglet lys på førersiden, altså venstre.

For øvrig syns jeg det var mange som manglet lys også. Vet ikke hvor mange biler jeg har sett til sammen i kveld, men uansett var det 7 som manglet ett lys fram.

Er det noe spesielt med høyresiden av bilen som gjør at pærene her har kortere levetid, eller er bilene laget slik at venstre lyset skal vare lengre. Er jo tross alt dette som er nærmest møtende biler og selv syns jeg det er skremmende å møte biler med bare ett lys, man får en følesle av at det er en motorsykkel når man får øye på lyset..og sånn sett er det kanskje greit at venstre lyset er i orden.

 

Dette innlegget ble publisert i Motor og merket med , , . Bokmerk permalenken.