Formue i plastposer?

Ved årsskiftet kommer den mye omtalte poseavgiften, og for å spare noen kroner så kanskje man skal begynne hamstre litt. Det viser seg at hver familie kommer til å bruke i gjennomsnitt 430,- kroner ekstra på plastposer fremover. Etter en titt i «poseskuffen» hjemme så tror jeg (enda) at det ikke er nødvendig med nye «investeringer». IMG_3738 Men, med den nye regejeringen så er det ikke meningen at man skal få så mye ekstra. Selv om de har lovet skattelette vil mye av dette bli «spist opp» av bl.annet poseavgiften. Stønader kuttes, lover endres og enda har ikke jeg sett noe til bomfrie veier eller andre saker av samferdsel som skulle bli bedre.

Kommunene må kutte i tilbud til de svakeste, kutte i kultur og enkelte steder også stenge av gatelys for å klare holde budsjettene. Statsbudsjettet gir store lettelser til de som allerde har mye og for å tjene igjen dette «tar man» fra de som allerede har lite. Selv om en poseavgift kanskje ikke høres så mye ut så vil 430,- ekstra utgift pr år være mye for enkelte. De som tjener under 400.000,- pr år får maks kr 1000,- i skattelette og nesten halvparten av dette vil gå bort i plastposer..om man da ikke handler smart og begynner med gjennbruk.

Og om mange begynner med gjennbruk og faktisk ikke kjøper poser vil det bli en «mangel» i statsbudsjettet på noen millioner kroner. Fin «straff» for regjeringen dette kanskje, men hvem tror dere må dekke inn tapet?

 

Dette innlegget ble publisert i Politikk og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.