God benyttelse av ribbe

Var så heldig å komme over noen pakker med ribbe til halv pris grunnet dato her om dagen. Slike «tilbud» lar jeg ikke gå fra meg så jeg kjøpte noen pakker. Siden datoen nærmet seg og at det ikke bra å fryse slikt kjøtt måtte jeg gjøre noe med dette allerede samme dag. Mitt valg falt på å lage medisterfarse, og muligens til slutt lage pølser av dette.IMG_3879

Kjøttet ble skjært opp i biter, og på disse ribbestykkene var det godt med fett også noe som er bra om man tenker lage pølser. IMG_3880 Noen stede rpå ribba var det mye bein og litt for mye jobb å fjerne kjøttet så disse bitene bla lagt til side i en egen pose. Her hadde jeg på salt, pepper og grillkrydder før jeg la denne til side.

Resten av bitene ble kjørt i kjøttkverna to gamger før deigen ble kryddret og spedd. Ny runde i kverne for å sikre god blanding og så tid for prøvesteking.IMG_3884 Det måtte til en ekstra runde med krydder før de var der jeg ville ha dem. Smaken var såpass god og farsen var litt grov så jeg bestemte at dette skulle bli pølser.

Mens jeg forberedte til pølsestapping satte jeg de kjøttbitene fra tideligere i ovnen på grill, og dette ble et fint lite mellommåltid før pølsestappingen startet.

Nesten som spareribs...

Nesten som spareribs…

Resultatet av hele dette ble en god porsjon medisterpølse som siden ble trukket i vann, samt noen mindre medisterboller da jeg ikke hadde nok tarm til å få plass til all farsen.

Ca 1,5 kg pølser

Ca 1,5 kg pølser

Neste gang må jeg pørve lage litt kraft av restene etter kjøttskjæringen også…det ble kastet litt for mye syns jeg…

Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.