I konkurranser er det lengre ikke lov å tvinge frem delinger på Facebook

Facebook har endret sine rettningslinjer og da tenker jeg nå spesielt mot markedsføring. Dette skjedde allerede i mars, men enda syndes det mot dette fra mange. Enkelt sakt vil det si at det ikke lengre er lov til å kjøre kampanjer/konkurranser der man må dele ett innlegg for å kunne delta i konkurranse. Likeså er det ikke lenger lov til å «tvinge» folk til å like siden. Dette var vanlig før og ble kalt for «fan-getting» eller «like-getting» som fungerte ved at man måtte like en side for  kunne være med på å vinne premier eller se innhold (skjult innhold som kun var tilgjengelig for de som likte siden). Dette gjorde at mange likte en side kun for å være med på en konkurranse uten at de egentlig var interresert i siden (bedriften) for øvrig.

I rettningslinjene står det bla.annet at kampanjer som kjøres må være tydlig merket med at de ikke sponses, støttes, administreres av eller har noen tilknyttning til Facebook. og at hver deltager er fullstendig frigjort fra Facebook.

Tekster som «del på tidslinjen din for å delta» eller «del på tidlinjen til en venn for å få flere vinnersjanser» er ikke tillatt.

Det er derimot fullt mulig å be folk like innlegg og kommentere på disse for å delta i konkurranse.

For de som vil lese mer, så er Facebook sine rettningslinjer her

Kommenter og del gjerne dette. Synes du at slike delinger kan kalles spam eller er det helt ok med delinger og likes?

Dette innlegget ble publisert i Diverse og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.