Prøvesmaking av siste batch med øl

Det har gått over en måned siden jeg satte siste batch med øl, denne gangen pilsner basert på Coopers. Og i kveld tok jeg sjansen på første prøvesmaking.

Ølflaske, rett fra kjelleren

Ølflaske, rett fra kjelleren

Litt bunnfall har det blitt i flasken, men ikke så mye som jeg er vant til å se.

Det *suser* fint når jeg åpner, så noe kullsyre har det dannet seg. (Jeg bruker å etterkarbonisere i flasken). Første del som helles i glasset skummer fint, og det er klart. Når jeg har tømt det jeg ønsker fra flasekn, så blir innholdet i glasset noe mer «grumsete», men ikke for mye.

 

Tappet i ølglass

Tappet i ølglass

Det lukter som pils skal, og det smaker som pils. Men det trenger nok fremdeles noe mer lagring. Selv om det er kullsyre i øllet, så er det ikke nok. Øllet kjennes derfor litt «flatt» ut. Tror nok det skal få en uke til i kjelleren.
Men alt i alt, så er jeg fornøyd så langt. Har foresten kalkulert alkoholprosenten til 5,1%.

Dette innlegget ble publisert i Brygging, Mat og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.