Slik baker du enkelt et brød uten brødmaskin

Brødmaskin trenger vi ikke lenger og brødet blir like godt, om ikke bedre, ved bruk av en nesten tradisjonell oppskrift så og si uten anstrengelser.

IMG_3114.JPGFor noen måneder siden kom jeg over en artikkel på NRK-Beta om hvordan man kan få nystekt brød hver morgen uten bruk av brødmaskin. Jeg bestemte meg for å prøve denne og har siden holdt meg til dette. Veldig forfriskende å stå opp til lukten av nystekt brød. Man må bare passe på å stå opp til den tiden man har sakt brødet skal være ferdig.

Jeg holder meg nesten til oppskriften, men jeg har valgt å bruke 3 kryddermål med gjær i stedet for 3/4 teskje, og jeg er ikke fullt så nøyaktig med mengden mel. Prøver å holde meg bra til mengden vann da. Er heller ingenting i veien for å tilsette litt linfrø og andre ting.

Utrolig enkelt, og det er en fin «unnskylding» til å stå opp om morgenen. Så anbefaler alle å ta en titt på dette!

Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.