Solstrøm, oppdatering

Nå begynner det å bli lysere tider, og det merkes godt på effekten av solcellepanelene. I en lengre periode har det vært lite med effekt inn til batteribanken, og det har tidvis vært et problem med mye mørketid og dermed et større behov for lys ute..altså stort strømforbruk.
I tider har det vært vanskelig å holde nok strøm inn og det har vært perioder uten utelys grunnet for lite lading. Kontrolleren passer på slik at batteriene ikke kan tømmes helt, så dermed kutter den strømmen ut når den når et vist minimum.
Nå begynner det å bli flere timer med lys (og sol), og effekten øker betydelig. Inngående strøm er nå større enn utgående.

Fremdeles er det slik at timeren styrer når det går strøm ut samtididg som et lysrelle slår utelysene av og på.

Det meste av kabler er byttet ut for å minske strømtapet, men enda er det potensiale for flere utbedringer. Filmen viser målinger fra 95 Watt panelet, mens det i tillegg går inns trøm fra to stk 6 W panel i tillegg. Disse er konstruert til å levere godt utbytte også ved overskyet vær, så på slike dager fungerer de faktisk bedre enn det store.

Utgående forbruk har hatt en topp på 13,9 Watt, mens når ingen lys er på forbruker kontroller, timer og lysrele ca 2 Watt.

Dette innlegget ble publisert i Alternativ energi og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.