Start bruke Apple iHealth

Nye iOS 8 har mange nye funksjonaliteter, og den ene er iHealth. Denne appen henter en del data om deg slik den er, men med noen små tillegg så kan den gjøre så mye mer.Med iHealth kan man legge inn «nødinfo» som inneholder vitale data om eieren av telefonen slik som navn, fødselsdato, blodtype, allergier, høyde, vekt, donor, medisiner og nødnummer.

Appen fungerer fint som pedometer og registrer skritt og hvor langt man går hver dag. I tillegg kan man legge til info om medisner, vitaminer og mer. Om man kjøper tilleggsutstyr kan man etterhvert loggføre mye mer om seg selv. Man må bare passe på hvorfor man gjør dette og om hva man ønkser oppnå. Telefonen kan pr i dag ikke erstatte en lege, men den er fin for motivator og hjelp. Tar man medisiner kan appen hjelpe til med å huske hvilke tabletter og til hvilken tid.

Her er noen enkle tilleggsapper som er enkle for å komme i gang (med linker til nedlasting). De kobler seg fint sammen med iHealth:

Sleep Time:

Analyserer din søvn og vekker deg når kroppen er mest motakleig for å bli vekket. Det vil si at mon setter vekking til klokken 07:00, så kan appen begynne vekke deg allerede klokken 06:30 da den har analysert nattens søvn og funnet ut at kroppen er best mottakleig for vekking. Man føler seg da ikke så trøtt som om man blir vekket på «normal» måte.
Appen sender data til iHalth slik at man der ser et mønster over hvordan søvnen har vært pr dag, uke og måned.

Heart Rate:

Enkelt måle pulsen din med hjelp av mobilen. Appen måler pulsen og man kan loggføre aktiviteter. Alt overføres til iHealth slik at man ser trender.
instant-heart-rate-azumio-updated

Argus:

Samleapp for aktiviteter, mat og drikke. Kobler seg sammen med Sleep time, Heart Rate, RunKeeper og iHealth. Appen setter mål for aktivitet og drikker, og minner deg fint på f.eks å drikke vann.
argus-honeycomb

Deadline:

Den «rareste» av alle appene her. Denne «beregner» når du er forvnetet å dø. Alt dette gjøres ved å hente data fra iHealth, samt gjøre en sammenfatting av dine svar på noen spørsmål som stilles om helse og andre vaner som røyking, mat og alkohol. Appen kan selvfølgelig ikke beregne dette så man kan stole på det, men man får kanskje en pekepinn på om livsstilen man har er bra? Jeg har, i følge appen, 48 år, 10 måneder og 26 dager igjen å leve..

Dette innlegget ble publisert i Anbefalinger og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.